Bevrijdingsfestival Stadspark hervat, Kraantje Pappie sloot om 00:00 uur grandioos af

Deel dit artikel
Diverse fotografen 112Groningen & Joaquin Lo Sie Sen, en Jerred v/d Bos, foto Kraantje Pappie & redactie Martin Nuver

Groningen – Het Bevrijdingsfestival in het Stadspark is vrijdag rond 14.30 uur stil gelegd. Dit vanwege het slechte weer dat dreigde. Inmiddels is besloten dat het festival tussen 17.00 en 17.30 uur hervat wordt. Alsnog 5 mei vieren. Wel is een paraplu nodig.

De ambassadeur van de vrijheid, Froukje, die per helikopter arriveerde treedt niet meer op door de onderbreking van het festival. The Opposites trappen het festival opnieuw af.

Er werd noodweer verwacht, daarom werden er rond 14.30 uur geen bezoekers meer toegelaten. De mensen die al binnen waren, werden verzocht om naar huis te gaan. De ontruiming van het terrein is rustig verlopen. Achteraf was er amper onweer, alles uit voorzorg.

De gemeente en de organisatie van het bevrijdingsfestival gingen in overleg wanneer het festival hervat kon worden.

“Er komt echt heel slecht weer aan”, aldus Ebel Jan van Dijk, directeur van het Bevrijdingsfestival over het besluit. “We zetten volledig in op de veiligheid. We willen geen enkel risico nemen dat hebben we met alle partijen afgesproken”. Van Dijk verwacht dat het festival hervat kan worden: “Het is een tijdelijke stop. Dus we hopen zo te kunnen melden dat we verder door kunnen, maar we moeten eerst afwachten wat er gaat gebeuren”. De exacte tijd weet Van Dijk nog niet: “We denken einde middag, begin avond, want de verwachtingen voor de avond zijn heel goed”. Meldt Oogtv.nl.

 

Update: Kraantje  Pappie  treedt als verrassing  op van 00:00 uur tot 01:00 uur. Zie foto.

Foto's

Deel dit artikel