Koningsdag 2023 begonnen met veel muziek, bier en een goede sfeer

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Groningen- Koningsnacht 2023 is volop begonnen in het centrum van Groningen en in Stadspark. Het is gezellig druk in de Stad.

Ondanks de kou zat de sfeer er wel goed in. Mensen genieten van bier en de artiesten en de sfeer. Donderdag zijn er vrijmarkten en allerlei andere dingen georganiseerd.

Tot 02.00 uur staan daar verschillende artiesten geprogrammeerd waaronder Calidus, Primaat, Knars en Banji. Ook de dj’s Denniz en Sisi Carini zijn op dit podium te vinden. DJ Sisi Carini is de artiestennaam van Marjet Woldhuis die tot twee jaar geleden raadslid was van 100% Groningen. Twee jaar gooide ze haar leven drastisch op en werd dj. Tegenwoordig reist ze door heel Europa.

In het Stadspark begon het feest aan het einde van de middag al. Daar vindt tot 01.00 uur het festival Helden van Oranje plaats. Onder andere Jan Smit, de Snollebollekes, de Lawineboys en Jannes treden daar op. Ook in De Oosterpoort en in De Graanfabriek vinden woensdagavond festiviteiten plaats. In De Oosterpoort vindt Vision King’s Night plaats met optredens van Thys, Skream en Nitepunk. In De Graanfabriek wordt Happy Feelings gehouden. Daar bestaat de line-up uit onder andere Tommy Green, Jean Dogan en DJ Firetower. Zegt Oogtv als aanvul.

Foto's

Deel dit artikel