Geplande afsluitingen begin april

Deel dit artikel
GroningenBereikbaar, bron + illustratie

Groningen – In Groningen wordt volop gewerkt aan de weg en het spoor. In sommige periodes zijn er veel afsluitingen tegelijkertijd. In het overzicht hieronder zie je geplande afsluitingen die de komende periode starten.

Wijzigingen in de planning kunnen voorkomen. Houd onze kanalen in de gaten voor de meeste actuele informatie.

Geplande afsluitingen op een rij

  • Afslag 36 op de zuidelijke ringweg (N7) naar de westelijk ringweg (N370) vanuit het Julianaplein is langere tijd afgesloten.
  • De A28 is ook het eerste weekend van april dicht van het Julianaplein tot afslag 39 Groningen-Zuid voor verkeer richting Assen.
  • Hetzelfde weekend is de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein.
  • De westelijke ringweg (N370) is één dag afgesloten van de Peizerweg tot het Vrijheidsplein voor verkeer richting het zuiden.
  • In het weekend van 1 en 2 april rijden er bussen i.p.v. treinen tussen Groningen en Eemshaven/Delfzijl
  • De Peizerweg is tussen de Admiraal de Ruyterlaan en de Paterswoldseweg afgesloten voor alle verkeer richting de Paterswoldseweg.

Lopende werkzaamheden

Behalve de afsluitingen die in de komende periode starten, zijn er ook lopende werkzaamheden die voor verkeershinder zorgen. Zo is de Noorderstationsstraat dicht voor alle verkeer. Op de Brailleweg is op dit moment een rijstrook dicht voor auto’s, daardoor kan je vanaf het Emmaviaduct niet de A28 oprijden. Verder is het Wouter van Doeverenplein, bij het UMCG, tot eind april  dicht voor auto’s en bussen. Ook is hier het fietspad van de Petrus Campersingel in één richting dicht tot 19 juni. Bekijk de Slimme Kaart voor een overzicht van meer werkzaamheden.

Foto's

Deel dit artikel

Social media