Vrouw de cel in voor ronselen mannen voor overval en knevelen ex-vriend

Deel dit artikel
ADP (Bron)

Assen/Delfzijl (ADP) – Een 32-jarige vrouw uit Delfzijl is voor het regelen van een gewelddadige beroving van haar ex-vriend uit Hongarije veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk is. Ze kreeg drie mannen uit Assen zover om dit voor haar te doen. 

De mannen (27, 41 en 54 jaar) kregen voor hun rol vijftien maanden cel opgelegd, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De vrouw ronselde hen in augustus 2020 in het daklozencircuit in Assen. Ze liet hen naar haar woning in Delfzijl komen. De mannen oefenden bij haar thuis de overval en verstopten zich daarna in de kelder.

Gedwongen pincode af te geven

Zodra haar ex na 14 uur rijden bij haar binnenstapte besprongen de mannen hem. Hij werd geschopt en geslagen. Daarna werd hij gekneveld. De vrouw dwong haar ex de pincode af te geven en maakte 2000 euro over op haar rekening. Ze bracht met de auto van haar ex twee mannen terug naar Assen. De geknevelde Hongaar bleef met één man achter in de woning.

Verschil in aandeel

De Hongaar kon zich bevrijden en vluchtte de woning uit. Hij meldde zich bebloed bij de politie. De rechter nam het de vrouw kwalijk dat ze zo gewiekst te werk was gegaan. Tegen alle vier eiste het Openbaar Ministerie eerder 40 maanden cel (waarvan 12 maanden voorwaardelijk). De rechter maakte onderscheid tussen de rol van de vrouw en de drie mannelijke verdachten.

De mannen zijn veroordeeld voor mishandeling en vrijheidsberoving. De vrouw maakte zich schuldig aan een zwaarder strafbaar feit: diefstal met geweld en daarnaast ook vrijheidsberoving. De rechter liet ook meewegen dat de vier onnodig lang hebben moeten wachten op hun bestraffing.

Foto's

Deel dit artikel