Fietsersbond voert zaterdag actie op ‘gevaarlijkste rotonde van Haren’

Deel dit artikel
Harendekrant.nl, bron

Haren – In Haren de Krant werd de rotonde ‘Rijksstraatweg/Emmalaan’ in 2021 door lezers verkozen tot de gevaarlijkste plek voor fietsers. De gemeente Groningen heeft daarvan toen kennisgenomen en de verkeerskundigen hebben bekeken hoe de situatie voor fietsers veiliger kan worden gemaakt.

Maar sindsdien is er nog geen maatregel genomen en dat steekt de mensen van Fietsersbond Haren. Daarom gaan zij zaterdag van 10.30-13.00 uur zichtbaar actie voeren op de gewraakte rotonde.

Bill Morris van de Fietsersbond: “De huidige rotonde is door de lezers van Haren de Krant gekozen tot de gevaarlijkste plek van Haren. De gemeente negeert deze uitslag en geeft het verbeteren van de rotonde geen prioriteit. De Fietsersbond vindt dit nalatig. Zij wil dat de inrichting van deze rotonde gelijk wordt getrokken met de twee andere rotondes in de dorpskern waar de fietser mengt met het andere verkeer als gelijkwaardige verkeersdeelnemer.” Destijds zag verkeerskundige Hans Praamstra wel mogelijkheden om de rotonde cosmetisch veiliger te maken. Hij zei: “We zouden duidelijker en opvallende markering kunnen aanbrengen om beide soorten weggebruikers alerter te maken op dit onoverzichtelijke punt. Door een ander wegbeeld mensen bewuster te maken van hun rol op deze rotonde.”

Hoe de actie er zaterdag uit zal zien is nog niet duidelijk.

Foto's

Deel dit artikel