Grote uitslaande brand verwoest rietgedekt pand Appingedam (Video)

Deel dit artikel
Gijs Bouman 112Groningen.nl

Appingedam – De brandweer van Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn dinsdagavond omstreeks 20:33 uur opgeroepen voor een woning brand aan de Jukwerderweg in Appingedam.

Alvorens de brandweer was uitgerukt werd er door de meldkamer opgeschaald naar grote brand. Aanrijdend werd al snel duidelijk dat de brand volledig uitslaand zou zijn.

Bij aankomst blijkt het te gaan om het gebouw voorop het terrein van de begraafplaats. Het rieten dak van het pand staat volledig in de brand. Omwonenden gaven aan dat er vandaag onderhoud is gepleegd aan het rieten dak. De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen. De brandweer laat om 21:45 uur weten dat de brand onder controle is en dat ze gaan starten met het nablussen. Bij het nablussen komt nog veel rook vrij.

De oorzaak is nog niet bekend. De schade aan het pand is enorm.

Update: In Appingedam is het sein brandmeester gegeven om 22:50 uur. De nablus werkzaamheden zullen nog enige tijd duren. Last van de rook: sluit ramen en deuren.

Rond 00:30 waren de bluswerkzaamheden voor de brandweer klaar. De gemeente kwam ter plaatse om hekken rond het pand neer te zetten. Ook Enexis kwam ter plaatse om gas en licht af te sluiten.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media