Valse naam opgeven en drugsgebruik in Winschoten

Deel dit artikel
Team Verkeer, Instagram & screenshot foto

Winschoten – Zag de politie (Team Verkeer) dinsdagmiddag in Winschoten de bestuurder van een motorfiets rijden. Bij navraag bleek ons dat de ten naam gestelde van het voertuig niet in bezit bleek van een rijbewijs.

Bij staande houding bleek de bestuurder geen rijbewijs bij zich te hebben en gaf hij een naam op waar zij geen resultaten op kregen in het politiesysteem.

Op verdenking van het opgeven van een valse naam is de bestuurder door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau, zodat wij de identiteit van de bestuurder konden vaststellen.
Al gauw bleek dat de bestuurder inderdaad een valse naam opgaf en dat hij de ten naam gestelde bleek te zijn van het voertuig en dus niet in bezit was van een rijbewijs.

Bij de bestuurder is een speekseltest afgenomen welke positief bleek op het gebruik van drugs. In verband met recidive is de motorfiets in beslag genomen. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt wegens het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van drugs.  De zaken zullen gaan via de verkeersofficier en zij zal beslissen over wat de straf gaat worden en wat er met de motorfiets gaat gebeuren.

 

Foto's

Deel dit artikel