Handhavers doen vandaag ook mee aan staking gemeentemedewerkers: ‘Geen boetes, maar wel zichtbaar’

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Waar Groningen de afgelopen dagen voornamelijk volle prullenbakken en afval op straat zag meldt Oogtv als negatief resultaat van de staking van gemeentemedewerkers, hebben foutparkeerders en fietsers zonder licht nu geluk: boa’s en handhavers delen maandag geen boetes uit voor kleine overtredingen.

De staking van medewerkers van de gemeente Groningen gaat maandag de vierde en laatste dag in.

De boa’s deelden de afgelopen dagen al geen boetes uit voor bijplaatsingen bij vuilcontainers en voor afval op straat. Maandag schroeven de handhavers hun actie voor één dag verder op met publieksvriendelijke actie. De boa’s zullen geen boetes uitdelen. Ook de camera-auto die normaal door Groningen rijdt om parkeerboetes uit te delen, staat maandag stil.

Desondanks zijn de boa’s en andere handhavers wel zichtbaar aanwezig op straat. Zij treden echter alleen op bij ernstige calamiteiten.

Een deel van de boa’s toogt maandagmiddag om 12.00 uur naar de Grote Markt, samen met andere groepen stakende gemeentemedewerkers. Dan vindt hier een grote manifestatie plaats, waar de vakbonden van de stakers een oproep gaan doen aan aan verantwoordelijk wethouder Mirjam Wijnja om zich (via de Vereniging Nederlandse Gemeenten) hard te maken voor een hoger cao-bod. De bonden eisen onder meer 12 procent loonsverhoging en Automatische Prijscompensatie. De VNG wil het loon van de medewerkers slechts met vijf procent laten stijgen.

Foto's

Deel dit artikel