Acties voor aardbevingsslachtoffers Turkije en Syrië: “Lege kratten inzamelen en benefietconcert”

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) Sebastiaan Scheffer

Groningen – In de gemeente zijn de afgelopen dagen verschillende acties opgezet om de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. Meldt Oogtv.nl.

Zo zijn kinderen van de Bekenkampschool, locatie Wilgenlaan, inmiddels begonnen met het verzamelen van statiegeldflessen. De bedoeling is dat de flessen ingeleverd worden bij een supermarkt in de buurt, waarna het statiegeld overgemaakt gaat worden naar Giro 555. Volgens de directie van de school leeft het onderwerp erg op school. “De kinderen zijn geschrokken van de heftige beelden en willen graag helpen.”

Benefietconcert in Martinikerk
Komende woensdag gaat er in de Martinikerk een benefietconcert plaatsvinden. De koren Choral Voices Groningen, Magnificat Emmen en het Margaretha Consort zullen op deze avond Händels Messiah ten gehore brengen. “Moeten wij ook niet iets doen, was de vraag die afgelopen woensdag tijdens een koorrepetitie op tafel werd gelegd”, vertelt dirigent Daniël Rouwkema. “Iemand zei toen, misschien een meezing-Messiah? Vorig jaar hebben we ook Händels Messiah opgevoerd, dus deze muziek zit nog vrij goed in ons hoofd. En zo ontstond het idee om dit in de Martinikerk op te gaan voeren.”

“Opbrengst naar Giro 555”
Rouwkema nam op donderdag contact op met de Martinikerk die het zo’n goed idee vonden dat het gebouw belangeloos wordt opengesteld. Ondertussen werd er een orkest geformeerd, en is er de afgelopen dagen gerepeteerd. “Mensen die het werk kennen is er de gelegenheid om mee te zingen. De kaartjes kosten minimaal 17,00 euro, waarbij de volledige opbrengst naar Giro 555 gaat.” Meer informatie vind je op deze website.

Lijst STERK: “Flessen en kratten inzamelen”
Op woensdag en donderdag trekken ook studenten van Lijst STERK door de stad. Zij gaan lege bierkratten en -flessen inzamelen. “We zijn allemaal op de hoogte van de verschrikkelijke situatie in Turkije en Syrië”, laat een woordvoerder van STERK weten. “Daarom vinden wij het cruciaal om onze steun te betuigen. Om die reden zullen wij aanstaande woensdag, van 14.00 tot 18.00 uur, en donderdag, van 14.00 tot 18.00 uur, langs studenten(huizen) rijden om lege kratten bier en flessen op te halen. Ook kan jij jouw lege bierkratten en flessen bij ons op kantoor langsbrengen (ZP7, T1.008)! Het geld dat wij inzamelen zullen we storten naar Giro 555.”

Heb jij ook een actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië? Meld het aan de redactie van OOG Tv!

 

Lees ook(Telegraaf over de aardbeving) nog steeds mensen gered.

Foto's

Deel dit artikel