Man (41) gooit geld uit raampje bij achtervolging

Deel dit artikel
Politie Westerwolde, Instagram (Bron)

Ter Apel – Op 23 december 2022 zag de politie een voertuig rijden over de Hoofdkade in Ter Apel. Dit betrof een soort gelijkend voertuig dat gezien was op camerabeelden bij woninginbraken in hun gebied. Zij besloten om het voertuig te controleren en gaven het voertuig een stopteken.

Bij het zien van het stopteken besloot de bestuurder deze te negeren, waarna een achtervolging met hoge snelheden volgde.

Het voertuig besloot om bij Emmer-Compascuum de grens naar Duitsland over te gaan. Onderweg werden er meerdere spullen uit het voertuig gegooid. Het voertuig werd later door de Duitse collega’s klem gereden. Het voertuig betrof een Duits huurvoertuig.

Op donderdag 9 februari zag een politie collega in vrije tijd een Duitse auto rijden in de richting van Ter Apel, komende vanuit Emmer-Compascuum. Het kenteken kwam bekend voor. Het kenteken verschilde namelijk 2 cijfers ten opzichte van de eerdere achtervolging van 23 december 2022. De collega nam contact op met de collega’s van de middagdienst. De collega’s en de Marechaussee maakten een zoektocht naar het voertuig.

De Marechaussee zag later op de avond het voertuig rijden over de N391 bij Ter Apel in de richting van Emmen. Toen de bestuurder van het voertuig zag dat de Marechaussee keerde besloot deze om met hoge snelheid weg te rijden in de richting van Emmen. Tijdens deze achtervolging werden er diverse (buitenlandse) bankbiljetten uit het raam gegooid. Later kon de Marechaussee samen met de collega’s van de Politie Westerwolde het voertuig tot stoppen dwingen. De bestuurder, een 41-jarige Albanees, werd door de Marechaussee meegenomen in verband met zijn illegale verblijf.

Korte tijd later kwam er een melding binnen dat er was ingebroken in een woning in Sellingen. Daar waren onder andere bankbiljetten van diverse buitenlandse valuta gestolen. Naar alle waarschijnlijkheid dezelfde die uit de auto waren gegooid.

De politie nam contact op met de Marechaussee om met de nieuwe informatie de verdachte over te nemen en aan te houden voor de woninginbraak. De politie is naar brigade in Coevorden gereden en heeft de verdachte overgenomen. De verdachte werd ingesloten op het cellencomplex Groningen, waar hij verhoord zal worden.

Foto's

Deel dit artikel

Social media