Trainingslokaal voor Mobiel Medisch Team UMCG geopend op vliegveld Eelde

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & OOGTV (Bron).

Eelde – Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst opende het Mobiel Medisch Team van het UMCG een nieuw trainingslokaal op vliegveld Eelde. In het lokaal worden trainingen realistische praktijkscenario’s nagebootst, zodat medewerkers hun routine blijven houden in zeldzame situaties.

Naast medewerkers van het MMT krijgt ook personeel van UMCG Ambulancezorg training in het nieuwe lokaal. In het trainingslokaal zijn verschillende faciliteiten aanwezig om realistische praktijkscenario’s na te bootsen.

Er komen trainingen voor alle collega’s van het team, vertelt MMT-arts Jurjen Oosterhuis op de website van het UMCG: “Van de artsen en verpleegkundigen tot de chauffeurs en piloten. Het is belangrijk om ons als team te blijven ontwikkelen en scholen. Veel nascholing is landelijk, terwijl wij de behoefte hebben om meer ‘on the job’ te trainen. Daarom zijn we erg blij dat we nu onze eigen trainingslocatie hebben.”

Tijdens de trainingen in het lokaal staat iedere maand één onderwerp centraal, vervolgt de MMT-arts: “Thema’s zijn bijvoorbeeld kinderzorg, gynaecologie, neurologie en vergiftigingen. Met iedere maand een ander thema laten we door het jaar heen alle mogelijke onderwerpen waar we als MMT mee te maken hebben de revue passeren.”

Foto's

Deel dit artikel