Waarom duurzaamheid belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe een online drukkerij hierbij kan helpen

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel & foto

Groningen – Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp in de bedrijfswereld. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die hun koopgedrag en bedrijfsvoering heeft op het milieu, en ze willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Voor bedrijven betekent dit dat ze steeds vaker worden gevraagd om hun duurzame inspanningen te tonen en te verbeteren.

Een online drukkerij kan hierbij helpen door duurzame druktechnieken en materialen aan te bieden, zodat jouw bedrijf zijn duurzame doelstellingen kan behalen.

Hoe kies je een online drukkerij die milieuvriendelijk is?

Een van de belangrijkste manieren om te kiezen voor een milieuvriendelijke online drukkerij is door te kijken naar hun gebruikte materialen en druktechnieken. Kijk bijvoorbeeld of ze FSC-gecertificeerd papier aanbieden, wat betekent dat het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Ook kun je naar de druktechnieken kijken die ze aanbieden. Bijvoorbeeld, zijn ze in staat om met waterloze druktechnieken te werken, wat minder milieubelastend is dan traditionele drukmethoden? Door op deze manieren te kiezen voor een duurzame online drukkerij, kun je bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet.

Wat is een FSC-Certificaat?

Een FSC-Certificaat is een internationaal erkend keurmerk dat aangeeft dat een product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het certificaat garandeert dat de bossen volgens de strenge FSC-normen zijn beheerd, wat betekent dat ze ecologisch, sociaal en economisch duurzaam zijn. Als een product is voorzien van een FSC-Certificaat, kun je er dus zeker van zijn dat het papier afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier zijn beheerd en dat het bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Het FSC-Certificaat is dus een belangrijk keurmerk om te zoeken bij het kiezen van duurzame producten, waaronder drukwerk.

Conclusie: Kies een FSC-gecertificeerde drukkerij voor jouw bedrijf en maak positieve impact op het milieu

Door te kiezen voor een online drukkerij die FSC-gecertificeerd papier en duurzame druktechnieken aanbiedt, kun je ervoor zorgen dat jouw drukwerk afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit draagt bij aan het behoud van onze bossen en de biodiversiteit, en maakt dat jouw bedrijf een positieve impact op het milieu heeft. Bovendien kan het kiezen voor een FSC-gecertificeerde drukkerij ook andere voordelen hebben, zoals het besparen op kosten en het verbeteren van je reputatie. Kortom, het is zeker de moeite waard om te kiezen voor een FSC-gecertificeerde drukkerij voor jouw bedrijf.

Foto's

Deel dit artikel