Tractoren naar Groningen voor protest bij Provinciehuis in Stad, ME paraat (Video)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Martin Nuver & Maikel Visscher & Joaquin

Groningen – Een zestigtal boeren protesteerde dinsdagochtend voor het provinciehuis in Assen tegen het stikstofbeleid en het voorgenomen schrappen van vrijstellingen voor het uitrijden van mest. De boeren willen later op de dag ook bij het provinciehuis van Groningen demonstreren.

In totaal verzamelden de boeren zich dinsdagochtend met zo’n dertig voertuigen bij het provinciehuis in Assen, een spontane actie onder de noemer ‘De Grote Leugens Route’. Die trekt sinds vorige week van provinciehuis naar provinciehuis. Maandag trok een delegatie boeren van Arnhem naar Zwolle en vandaag is de route van Assen naar Groningen aan de beurt als sluitstuk van de protestroute.

Of de boeren ook daadwerkelijk de stad in mogen om te demonstreren is nog maar de vraag. Volgens de boeren wil de gemeente Groningen niet meewerken aan de protestactie. De boeren laten echter weten dat dat niet betekent dat het gezelschap niet onderweg gaat naar het provinciehuis. Volgens de demonstranten is de route richting Groningen inmiddels ingezet. (archief foto)

Meer tractoren onderweg dan toegestaan bij provinciehuis

De gemeente laat weten dat er in principe gedemonstreerd mag worden, maar dat er voorwaarden worden gesteld aan de hoeveelheid voertuigen die de binnenstad in mogen. De boeren staan nu met dertig voertuigen bij het provinciehuis in Assen, maar er mogen maar drie tractoren op het Martinikerkhof staan.

Extra politie aanwezig

De politie laat weten extra aanwezig te zijn in de binnenstad om de demonstratie in goede banen te leiden. Op de manier waarop de agenten zullen handhaven op het moment dat er meer tractoren dan toegestaan de binnenstad in rijden, wil de politie (nog) geen antwoord geven.

Foto's

Deel dit artikel

Video