Qbuzz schrikt van problemen met opladen bussen, voorlopig nog geen oplossing

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Het opladen van de Heuliez elektrische bussen van Qbuzz levert problemen op. Dat meldt de vervoerder dinsdag.

In Groningen en Drenthe rijdt de helft van alle bussen batterij-elektrisch of op waterstof. Qbuzz maakt gebruik van deze nieuwe technologie om volledig uitstootvrij openbaar vervoer in de toekomst mogelijk te maken.

Problemen

“Helaas geeft nieuwe technologie soms problemen in de uitvoering en dat zien we terug bij de Heuliez bussen die op Qlink lijnen 3, 4 en 5 rijden. Het afgelopen half jaar hebben we samen met onze leverancier hard gewerkt om een aantal problemen met deze Heuliez bussen op te lossen. Dit is tot nu toe deels gelukt”, aldus Qbuzz.

Geschrokken

Volgens Qbuzz geeft het tussentijds laden van de batterijen problemen. Maar die worden steeds groter, aldus Qbuzz: “Daar zijn we van geschrokken. De batterijen worden onvoldoende opgeladen om de geplande ritten uit te rijden. Nu rijden ze een deel van de dienstregeling waarna betreffende bussen tijdig gewisseld worden voor een andere bus”.

Geen directe oplossing

Volgens Qbuzz erkent Heuliez de problemen en samen wordt er aan gewerkt. Een deel van de Heuliez bussen wordt momenteel gemodificeerd en wordt daarom niet ingezet.

“We vinden het zeer vervelend dat onze reizigers hinder ondervinden van de uitval van Heuliez-bussen. Om de rituitval zoveel mogelijk te beperken zetten we onze reserve bussen in om reizigers op de bestemming te brengen”, zegt Qbuzz.

De vervoerder zegt dat de problemen niet op korte termijn opgelost kunnen worden, maar dat er de komende maanden wel goede stappen gezet kunnen worden die naar een oplossing gaan.

Foto's

Deel dit artikel