UMCG: Blue Monday moet dit jaar een beetje meevallen

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Het is vandaag (maandag 16-01-23) Blue Monday en dat zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Maar volgens het UMCG is dat dit jaar zeker niet zo. Dat heeft alles te maken met corona. Zegt Oogtv.nl.

Aan de deelnemers van het al jaren lopende Lifeline-onderzoek wordt regelmatig gevraagd hoe zij de kwaliteit van hun leven ervaren. En dat was de afgelopen twee jaar rond Blue Monday een stuk lager dan in de jaren daarvoor. Er waren diverse coronamaatregelen waardoor de kwaliteit van het leven beperkt werd.

Vooral ouders met schoolgaande kinderen zaten in een dip vanwege de combinatie werk, schoolsluiting en de avondklok. Maar ook andere groepen zoals jongvolwassenen en volwassenen hadden het zwaar tijdens de pandemie. De mensen van middelbare leeftijd en ouderen hadden het iets minder zwaar, maar ook zij waren gelukkiger dan voor de pandemie.

Het UMCG zegt daarom dat de kwaliteit van het leven rond deze Blue Monday een stuk beter is dan de voorgaande twee jaar en spreekt de verwachting uit dat het in de zomer nog hoger zal worden.

Ook de brandweer  had een Twitterbericht over deze dag, zie hieronder.

Foto's

Deel dit artikel

Social media