Auto schiet uit de bocht op Paterswoldseweg: “Weer gaat het mis, gelukkig reden er geen fietsers”

Deel dit artikel
Bron: Oogtv

Dit weekend heeft er opnieuw een ongeluk plaatsgevonden in de bocht op de Paterswoldseweg, tussen Corpus den Hoorn en Eelderwolde. Fietsersbond Groningen vroeg afgelopen week al aandacht voor de situatie op deze plek. Dat meldt Oogtv. 

Het gaat om de bocht nabij de Piccardthofplas. Voorzitter Wim Borghols van de Fietsersbond: “Zaterdagavond is de bestuurder van een personenauto uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal gebotst. Daarbij ontstond er flink wat schade, en is de lantaarnpaal over het fietspad komen te liggen. Gelukkig reden er op dat moment geen fietsers. Is de constructie van de weg in combinatie met het slechte weer de oorzaak geweest van het ongeluk?”

Ook vorig weekend ging het mis, toen er op de locatie eveneens een auto uit de bocht vloog. Borghols liet toen weten: “Ik vrees de dag dat dit een keer gebeurt als er iemand langs fietst.” Om de situatie aan te pakken lijkt het Borghols verstandig om een normale middenberm in de weg aan te brengen, waardoor de rijbanen duidelijker van elkaar gescheiden worden. De fractie van D66 in de gemeenteraad liet naar aanleiding van dit incident weten naar de situatie te zullen kijken. De partij omschrijft de situatie als een ‘rare weg’, waarbij je zoiets eigenlijk maar zelden in Nederland ziet: “Het lijkt een beetje Belgisch”, aldus D66.

Foto's

Deel dit artikel