Glazenwasser Pascal uit Lewenborg ziet dromen, werk en zijn inkomsten letterlijk in vlammen opgaan (doneren)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Voor de tweede keer in een week tijd is een kleine, zelfstandige ondernemer uit Stad afhankelijk geworden van donaties, nadat een bedrijfsauto door brandstichting in vlammen opgaat.

De bedrijfsauto die in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitbrandde aan het Roer in Lewenborg, is van glazenwasser Pascal Zant. Anderhalf jaar geleden begon Pascal voor zichzelf en investeerde flink in zijn bedrijf. In de auto van de 46-jarige Stadjer zat namelijk een duur ‘osmose-systeem’, waarmee hij met kalkvrij water zijn werk kon doen.

“Zijn dromen, werk en inkomsten zijn letterlijk in vlammen op gegaan”, vertelt Lian, de vrouw van Pascal. “Want de WA-verzekering vergoed dit helaas niet.” Volgens buurman Dennis Dijk is ook de privé-auto van het stel, evenals de auto van de buren, zwaar beschadigd door de brand. Zegt Oogtv.

Maar Pascal zit het zwaarst in de problemen en daarom zette Dijk een crowdfund-actie op voor zijn glazenwassende buurman: “Omdat Pascal afhankelijk is van zijn auto heeft hij de financiële middelen nodig om een andere auto en osmose-systeem te kopen. Geld wat hij op dit moment niet heeft. Ik wil Pascal een hart onder de riem steken en hoop dat hij snel weer aan de slag kan. Iedere schenking is dan ook meer dan welkom.”

 

Doneren kan hier

Foto's

Deel dit artikel