Drietal verdacht van woningoverval in Stad blijven in voorarrest 

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) Algemeen Drents Persbureau

Groningen  (ADP) – Drie mannen (24, 37 en 25 jaar) uit Groningen die worden verdacht van een woningoverval aan de Kaai in Groningen, mogen nog niet naar huis. De rechter verlengde donderdag het voorarrest van de drie tijdens een inleidende zitting.  De zaken worden later dit jaar inhoudelijk behandeld.  

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de drie dat zij op 23 september de woning binnendrongen en het slachtoffer mishandelden. De bewoner maakte benauwde momenten mee. Hij werd volgens het OM vastgebonden, kreeg een mes op zijn keel, zijn neus werd dichtgeknepen en er werd met een vork op zijn borst gekrast. Hij moest vertellen waar het geld lag.

Slachtoffer meldde zich op politiebureau

Het werd niet bekend gemaakt in hoeverre de mannen elkaar kenden. De verdachten gingen ervandoor met de auto van het slachtoffer. De bewoner meldde zich in de vroege ochtend op het politiebureau en vertelde dat hij was overvallen. Hij was vastgehouden en beroofd. De man was licht gewond. De agenten gingen op zoek naar de auto van het slachtoffer en zagen de wagen rijden in de buurt Bedum.

Wilde achtervolging

Dit leidde tot een wilde achtervolging die eindigde in een crash in Winsum. De politie trof de drie in de auto aan, maar twee renden er vandoor. Met behulp van warmtebeelden en een politiehond vonden de agenten de twee in de bosjes. De 24-jarige verdachte werd ook nog gelinkt aan de overval op de Aldi aan de Prunusstraat in Groningen op 2 augustus. Zijn advocaat vroeg de man vrij te laten, zodat hij aan zijn verslaving kan werken. Dit verzoek wees de rechtbank af.

 

Foto's

Deel dit artikel