Auto huren Aruba

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel & Pixabay foto

Landelijk – Aruba: het eerste eiland dat deel uitmaakt van de ABC-eilanden in de Carribean. Dit is daarbij ook het kleinste eiland van de drie.

De grootte van het eiland maakt dat er geen ruimte is voor een complexe infrastructuur. Alles is makkelijk te vinden en te bereiken. Dit is erg gunstig voor toeristen die graag zelf door het eiland willen reizen.

 

Er is voldoende keuze voor auto huren op Aruba. Er zitten hier meerdere Europese autoverhuur organisaties zoals de welbekende EasyTerra. Voor eilandbezoekers die nog niet eerder op één van de eilanden zijn geweest, is het handig om via een Europese organisatie een auto te huren. Dit brengt gemak en begrip. Dit maakt het huren van een auto op het eiland ondanks de verre afstand en tropische cultuur, net zo vertrouwd en makkelijk als in de steden van Europa. Je treft dan vaak ook dezelfde voorwaarde als bijvoorbeeld bij een auto huren Kreta.

Het verkeer op Aruba rijdt aan de rechterkant. Hierbij is het een regel dat er alleen vanaf links ingehaald wordt. Rechts is hier de voorrang kant. Het gebruik van drugs, alcohol en mobiele apparaten tijdens het rijden is volgens de wet verboden. Het eiland kent een combinatie van verharde stadswegen zowel als zanderige dorpswegen. De zanderige dorpswegen komen merendeels voor in het binnenland. De kust van het eiland heeft verharde wegen. De meeste wegen op het eiland zijn niet verlicht in de avond. Dit kan het rijden in de nacht gevaarlijk maken als je hier onervaren in bent. Daarbij, is het ook belangrijk om rekening te houden met de natuur op het eiland. In het binnenland steken dieren vrij over. Kijk hier voor uit tijdens het rijden op het eiland. Het geven van geluidssignalen is alleen toegestaan als er een direct gevaar voor een aanrijding bestaat. Het is dus niet toegestaan om te toeteren wanneer er een trage bestuurder op de weg is. Wat ook nog belangrijk is om te weten is dat stilstaan of parkeren niet zomaar kan, contacteer hiervoor lokale verkeersinformatie punten.

Een groot deel van de bevolking reist per auto. Dit maakt autorijden op het eiland erg veilig. Daarbij, is het hebben van een auto op het eiland een leuke manier om kennis te maken met het eiland. Je komt hierdoor op lokale plekken waar je met het openbaar vervoer niet langs zou rijden. Hierdoor kan je genieten van de gastvrijheid van de Arubaanse eilandbewoners. En, kom je terecht bij de lekkerste lokale establissementen. De prijzen voor het huren van een auto op Aruba zijn gemiddeld.

De toeristische prijzen op het eiland zelf liggen hoger dan wanneer je vanuit je thuisgebied de arrangementen voor je vervoer regelt. Bij bijvoorbeeld EasyTerra kan je voor je tropische vakantie van te voren een auto huren. Dit gaat vanaf je laptop net zo makkelijk als auto huren Belgie voor je weekendje weg. Dit is ook de meest veilige optie omdat je op deze manier van te voren bekend bent met de voorwaarden. Zo kan je van te voren nog wijzigen doorgeven en kan je met een zeker gevoel het vliegtuig instappen.

Foto's

Deel dit artikel