Geen straf, oud GGZ-verpleegkundige (41) wel schuldig aan ontucht patiënt 

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) Algemeen Drents Persbureau

ASSEN (ADP) – De rechtbank in Assen vindt een 41-jarige, inmiddels oud, GGZ-verpleegkundige uit Groningen wel schuldig aan ontucht met een patiënt binnen de kliniek, maar legde de man geen straf op.  

De zaak was sterk verouderd en de Stadjer is inmiddels door het medisch tuchtcollege uit het BIG-register (registratie van personen binnen de gezondheidszorg) geschrapt.

 

De Stadjer was begin 2017 binnen de crisisopvang de persoonlijke begeleider van een vrouw uit Emmen. De vrouw had ernstige psychische aandoeningen en verbleef met enige regelmaat in de kliniek.  

Buiten de kliniek

De man zei eerder tegen de rechter dat de liefde pas opbloeide toen de vrouw uit de opvang werd ontslagen. Toen ze een paar maanden later weer werd opgenomen was de relatie al over. Daar ging de rechter niet in mee. De vrouw stond al die tijd onder toezicht van de kliniek, waar de man werkte als verpleegkundige. Dan is er nog steeds sprake van ontucht met een aan hem toevertrouwde patiënt.  

Voldoende bestraft

Daarnaast hield de Stadjer geen rekenschap met de geestelijke toestand van de vrouw. Dit rekende de rechtbank hem weer aan. De man is niet eerder voor zoiets veroordeeld. De rechter vindt dat de Stadjer inmiddels ook voldoende is bestraft. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van 180 uur en een beroepsverbod. Dat vindt de rechter niet nodig. De Stadjer komt, gezien de veroordeling, toch niet meer als verpleger aan de slag. 

 

Foto's

Deel dit artikel