Jonge straatrover (16) hoeft niet opnieuw de cel in voor beroving op Helperplein

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Rechtspraak.nl

Groningen – Een zestienjarige jongen uit Groningen is donderdag veroordeeld tot 129 dagen onvoorwaardelijke jeugddetentie voor een straatroof, die hij eind december vorig jaar pleegde op het Helperplein. De jonge straatrover hoeft echter niet opnieuw de cel in.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Naast de voorwaardelijke ‘celstraf’ kreeg de jonge Stadjer nog eens 120 dagen voorwaardelijk opgelegd, met daarbij als bijzondere voorwaarde dat hij zich houdt aan de voorwaarden van zijn behandeling in een jeugdinstelling. Volgens geconsulteerde experts is de jonge straatrover verminderd toerekeningsvatbaar, maar is de kans op herhaling groot.

De zestienjarige jongen pleegde de straatroof eind december samen met één medeverdachte. De jonge Stadjer zou de straatroof hebben gepleegd, omdat één van de meisjes met wie hij optrok aan hem vertelde dat het slachtoffer (een dertienjarige jongen) haar Airpods zou hebben gestolen. Daarop besloot het roversduo het slachtoffer tegen een muur te duwen en te bedreigen met een mes. Het jonge slachtoffer moest vervolgens zijn telefoon, elektrische fiets, bodywarmer, oordopjes en huissleutels afgeven aan de twee straatrovers. Zegt Oogtv.

Foto's

Deel dit artikel