Testbericht NL-alert wordt goed herkend als alarmmiddel

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Het testbericht van NL-alert dat de overheid tweemaal per jaar uitzendt, wordt door driekwart van de Groningers die het ontvangen, herkend als een alarmmiddel. Dat blijkt uit onderzoek van de overheid.

NL-Alert bestaat deze maand tien jaar. Het alarmmiddel werd inmiddels ruim 1100 keer ingezet in verschillende situaties, van grote branden en onverwacht noodweer tot de een ontsnapte giftige slang. Binnenkort ontvangt heel Nederland wéér een NL-Alert: op maandag 5 december rond 12.00 uur zendt de overheid het twintigste NL-Alert testbericht uit. Zegt Oogtv.nl.

Het NL-Alert testbericht wordt telkens op de eerste maandagen in juni en december uitgezonden. Driekwart van de Groningers die het bericht ontvangen, herkent NL-Alert hierdoor ook bij een noodsituatie. Dit blijkt uit een onderzoek namens het ministerie van Justitie en Veiligheid. In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen.

Via het NL-Alert krijg je via je mobiele telefoon een waarschuwing en informatie over wat je moet doen wanneer je in de buurt van een noodsituatie bent. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Foto's

Deel dit artikel