Diverse tips over man die dure spullen kocht met gestolen bankpas

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron) & Politie info Twitter

Groningen – De politie heeft de afgelopen dagen meerdere tips ontvangen over een man die met een gestolen bankpas meerdere aankopen deed.

De man deed op 21 september dure aankopen met de pas. Hij haalde op 21 september de bankpas op bij een 64-jarige vrouw uit de gemeente Aa en Hunze, nadat een andere verdachte haar die ochtend ervan wist te overtuigen dat ze contact zou krijgen met een bankmedewerker. Vervolgens werd met die pas voor 17 duizend euro aan aankopen gedaan.

De vrouw die de bankpassen kwam ophalen, was tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze had een witte huidskleur, was rond de 1.70 meter lang, sprak Nederlands en had steil blond haar.

Dezelfde middag werden de bankpassen gebruikt bij drie verschillende winkels in de stad Groningen. De verdachte kocht voor 5.500 euro artikelen in een telefoniewinkel in de binnenstad. Meteen daarna vertrekt de verdachte richting een elektronicawinkel in de buurt, waar hij meer dan 6.000 euro betaalde voor vier dure laptops. Bij een juwelier in de Stad spendeerde de man vervolgens nog eens tweeduizend euro van het slachtoffer.

Mensen die meer weten van deze man, en/of de vrouw die de bankpassen van het slachtoffer heeft opgehaald, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel

Social media