Rijksoverheid trekt ruim 88 miljoen euro uit voor bouw treinstation Suikerzijde

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & OOGTV (Bron)

Groningen – De bouw van een nieuw treinstation tussen Stad en Hoogkerk is een stap dichterbij. De Rijksoverheid heeft maandag bekendgemaakt dat het 88,6 miljoen euro uittrekt voor een trein- en busstation bij de te realiseren woonwijk Suikerzijde.

In het coalitieakkoord heeft het kabinet 7,5 miljard euro vrijgemaakt om nieuwe woonwijken bereikbaar te maken. Maandag deden minister Mark Harbers (VVD) en staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA) van Infrastructuur en Waterstaat en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volkshuisvesting uit de doeken hoe dit geld besteed gaat worden De plannen zijn belangrijk in het kunnen laten slagen van de ambitieuze plannen van het kabinet om in het land 400.000 nieuwe woningen te realiseren.

Bij de planontwikkeling is intensief overleg gevoerd met provincies en gemeenten. Uit de plannen blijkt dat van de 7,5 miljard euro er 88,6 miljoen euro gaat naar de ontwikkeling van een trein- en busstation bij het voormalige Suikerunie-terrein, aan de spoorlijn tussen Groningen en Leeuwarden. In dit gebied moeten de komende jaren 5.000 woningen gebouwd worden. Ook wordt er een kenniscampus ontwikkeld. Het te bouwen treinstation is het enige project in de drie noordelijke provincies dat in de plannen van het kabinet is opgenomen.

Foto's

Deel dit artikel