Cel- en werkstraf geëist voor poging tot doodslag met glas

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) Algemeen Drents Persbureau

GRONINGEN (ADP) – Een klap met een glas, waardoor letsel ontstond in de halsstreek, zou een 26-jarige man uit Groningen moeten bekopen met een celstraf van 15 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Het Openbaar Ministerie gaat uit van poging tot doodslag en eiste daarbovenop een taakstraf van 240 uur tegen de man.

De man kreeg in januari 2019 in een kroeg in de Peperstraat een woordenwisseling met een andere uitgaander. Die zou kwetsende opmerkingen hebben gemaakt over de dood van de broer van de verdachte. De broer verdronk op nieuwjaarsochtend in een sloot bij Ruischerwaard in de Stad.

Verdrinking

Over die verdrinking is destijds veel te doen geweest, omdat de vader als arts het lichaam van zijn zoon waste en blauwe plekken constateerde. Een patholoog was daar destijds duidelijk over: de waarschijnlijkheid van verdrinking was groter. De familie berustte zich hierin.

Camerabeelden

De opmerking van de cafébezoeker, jaren na het tragisch ongeval, schoot de verdachte in het verkeerde keelgat. Op camerabeelden, die tijdens de zitting werden beschreven, was te zien dat de verdachte wilde aanvallen en werd tegengehouden. Toch werd de ander door een glas geraakt.

Andere scenario’s

De advocaat van de verdachte hekelde het feit dat de camerabeelden niet in het dossier zaten en hij dit niet kon verifiëren. Er zijn andere scenario’s mogelijk waardoor het letsel kan zijn ontstaan, zei de verdediger. De officier van justitie hield in haar strafeis rekening mee dat de man kort voor het incident nog was veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Verouderde zaak

Aan de andere kant had de Stadjer inmiddels zijn zaakjes op orde met een bedrijf en een gezin. Dat moet niet worden doorkruist, vond de aanklaagster. Door de coronaperiode en capaciteitsproblemen heeft de verdachte te lang op de afhandeling van de zaak moeten wachten.

 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

 

Foto's

Deel dit artikel