Dieven stelen voor 5.000 euro aan instrumenten en andere spullen van zangeres

Deel dit artikel
Foto's: Redactie 112Groningen

Groningen – Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag alle muziekinstrumenten en benodigdheden van zangeres Katie Koss uit Groningen gestolen uit haar auto, die geparkeerd stond in een parkeergarage aan de Oostersingel.

De inbrekers namen voor tussen de vier- en vijfduizend euro aan spullen mee uit de auto van de Gronings-Oekraiense zangeres (echte naam Katja Poltavets). De auto stond in parkeergarage Bleekveld, tussen het UMCG en het centrum in. Volgens Poltavets waren er geen sporen van braak, maar stond er wel een raam open toen ze haar voertuig leeg aantrof. Het raam en de deur zijn waarschijnlijk met een schroevendraaier opengekrikt, waarna alles overhoop is gehaald en alle waardevolle spullen uit de auto zijn gejat.

‘Emotionele waarde krijg ik niet meer terug’

“Als je spullen worden gejat is dat megakut”, schrijft Koss. Maar als instrumenten en gear worden gejat, voelt dat misschien nog een beetje erger. Mijn zorgvuldig bij elkaar gezochte pedalboard, de gitaar waarop ik mijn eerste show speelde, de versterker die ik deels voor mijn verjaardag kreeg. Deze emotionele waarde krijg ik helaas niet meer terug.”

Crowdfundactie voor nieuwe spullen

De zangeres heeft inmiddels een crowdfundactie op poten gezet, zodat er nieuwe spullen aangeschaft kunnen worden. Iedereen die iets kan missen voor nieuwe apparatuur, kan het doneren via deze link.

Landelijke bekendheid door Giro-555 actie

Koss kreeg dit jaar landelijke bekendheid, na haar optreden van afgelopen maart tijdens de landelijke Giro-555 actie voor Oekraïne. De zangeres doet dit jaar ook mee aan de Popronde en had nog verschillende optredens op het programma staan. Deze optredens worden voorlopig gehouden met geleende apparatuur.

‘Pas op wat je koopt’

De zangeres stelt dat er mogelijk camerabeelden zijn van de diefstal en gaat aangifte doen.  Poltavets doet met tranen in de ogen een oproep via haar Instagrampagina: “Muzikanten let alsjeblieft op: misschien komen jullie mijn lang gespaarde spullen ergens in de verkoop tegen.” Een lijst met de gestolen spullen vindt je in het Instagram-bericht hieronder:

Foto's

Deel dit artikel