De gezelligste manieren om je tuin in te richten

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Regio – Je hebt besloten om je tuin opnieuw in te richten, een goed idee! Je kunt veel plezier beleven aan dit project, en er zijn talloze benaderingen. Maar als je niet zeker weet hoe je moet beginnen, kan het aanpakken van de tuin best een lastige klus zijn. In dit artikel helpen we je een handje!

Je achtertuin dient vaak als je privé toevluchtsoord, een plek waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur. Maar een warme en aantrekkelijke sfeer in je tuin creëren kan een uitdaging zijn. Je kunt je buitenruimte gezelliger en meer uitnodigend maken met behulp van de volgende suggesties.

Kiezen voor nieuwe verlichting in de tuin

Het gebruik van verlichting is een snelle en eenvoudige techniek om je tuin een meer uitnodigende sfeer te geven. Als het donker is, kun je je tuin omtoveren in een mystieke omgeving met behulp van elementen als snoerverlichting, lantaarns, of zelfs kaarsen. Een andere methode om warmte toe te voegen is het gebruik van dekens of plaids, die ideaal zijn om knus te worden op avonden dat de temperatuur daalt.

Voeg nieuw en uniek meubilair toe

Daarnaast is het hebben van comfortabel meubilair in de tuin essentieel. Zoek gezellige en aantrekkelijke meubels, zoals fauteuils of banken waar je helemaal in weg kunt zakken als je erop zit. Neem er wat werpkussens bij om de knusheid te verhogen, en denk na over een dekenkist of een opbergkist om je andere knusse spulletjes dicht bij bereik te houden. Overigens hoeft het niet beperkt te blijven tot zitmeubilair, ook het toevoegen van een pizza oven buiten kan een hele goede stap zijn om je tuin in te richten én om er vaker plaats te nemen!

Een gastvrije plek om te ontspannen is essentieel voor de aanleg van elke tuin. Of je nu kiest voor een bank of gewoon een paar stoelen, je zult willen zorgen voor voldoende ruimte voor iedereen om plaats te nemen. Vergeet bovendien niet om er wat kussens en werpdekens bij te leggen voor extra gezelligheid.

Tip: zelfs een ven vogelbadje of een kleine fontein kan een goede keuze zijn in je tuin.

Neem wat nieuwe of bijzondere planten en bloemen op in de inrichting van je tuin

Een tuin kan helemaal opnieuw ingericht worden met slechts een aantal planten of bloemen. Kies plantensoorten als varens en philodendrons die bekend staan om hun mooie bladeren.

Als het om ideeën voor tuindecoratie gaat, blijven bloemen ook erg populair. Dit hoeven niet eens échte bloemen te zijn. Creëer een uniek effect door tafelkleden met bloemen als print over de tafel te leggen. Genieten van de natuur in de tuin kan eenvoudiger dan je denkt!

Ga voor milieuvriendelijk tafelgerei

Het is gebruikelijk om een groot aantal mensen uit te nodigen voor verjaardagsfeesten, en in zulke situaties is het vaak eenvoudiger en verstandiger om wegwerpservies te gebruiken.

Kies daarentegen papieren serviezen die in hun geheel gerecycled kunnen worden en waar helemaal geen plastic in zit. Het is beduidend beter voor het milieu dan alternatieven van plastic of ze bij de rest van het huisvuil te moeten gooien.

Houd tuingereedschap in de buurt

Bewaar in een waterbestendige bak in je tuin een reserveset gereedschap. Je hoeft je dan niet naar de garage te haasten om je gereedschap te halen als je onkruid ziet of een plant die opgebonden moet worden.

Wie gaat je tuin gebruiken?

Bedenk wie je tuin zal gaan gebruiken en waarvoor ze bedoeld zijn. Zullen er kinderen in je tuin spelen? Ben je van plan buitenevenementen te organiseren?

Omdat je je tuin zult gebruiken en verzorgen, denk na over je voorkeuren voor onderhoud en je uitgavenlimiet. Probeer zo praktisch mogelijk te zijn!

Foto's

Deel dit artikel