Weer chaos in Sushi Mall: verenigingsleden gooien met bier en eten & schorsing

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron) & Sikkom.nl bron en eigen info

Groningen – Een grote groep leden van studentenverenigingen Vindicat en Albertus heeft donderdagavond chaos veroorzaakt in de Sushi Mall aan Het Hout in de stad. Studenten gooiden met bier en eten door het restaurant en dwongen andere gasten het pand te verlaten.

Dat meldt Stadsblog Sikkom vrijdagochtend.

Het incident zou rond 21.00 uur hebben plaatsgevonden in het restaurant. Een ‘opstootje’ tussen leden van de twee verenigingen mondde uit in een bier- en voedselgevecht. Glazen bier en eten vlogen door de lucht en zorgden ervoor dat het restaurant bezaaid lag met glas, borden, eten en drinken. Andere gasten van het restaurant schakelden daarop de politie in en namen eerder dan gepland hun vertrek.

Studentenvereniging Vindicat erkent het incident en keurt de actie van de leden ten strengste af. De verenigingen gaan de schade vergoeden en de betrokken leden worden voorlopig geschorst. Volgens Vindicat moeten de leden ook ‘persoonlijk hun excuses aanbieden’ en praten met het bestuur en burgemeester Koen Schuiling.

Het is niet de eerste keer dat de Sushi Mall het tafereel is van ongeregeldheden met leden van een studentenvereniging. Eind 2017 werden personeelsleden geschoffeerd, gordijnrails gesloopt, werd met glazen gegooid en werden flessen wijn gestolen.

Op Stadsblog Sikkom zijn foto’s van het incident te zien en vertellen getuigen was er is gebeurd.

 

(Ook was een fotograaf van 112Groningen toevallig aanwezig van 18:45 u tot 20:45 u toevallig voor een prive diner met een bekende, deze zaten voorin en merkte alleen dat de 90 studenten onrustig werden rond 20:30 uur en schreeuwden en riepen ! Nadat de fotograaf weg was kwam de politie pas ter plaatse en merkten niks van het tumult) De studenten zaten achterin de zaak en waren uitbundig !.

 

Lees ook schorsing

Foto's

Deel dit artikel

Social media