HB Personeel, een persoonlijk en enthousiast uitzendbureau

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Westpoort – Een enthousiast en persoonlijk uitzendbureau. Dat is wat HB Personeel, gevestigd op bedrijventerrein Westpoort in Groningen, wil uitstralen én in de praktijk waarmaakt. Edwin en Tom, beiden al jarenlang actief in de uitzendbranche, ontmoeten bijvoorbeeld iedere kandidaat persoonlijk aan tafel. „We willen weten wat iemand wil en waarnaar hij op zoek is.

Het gezicht en de persoon achter de CV leren kennen. Daardoor is HB Personeel beter in staat om de juiste match te maken.”

HB Personeel biedt uitzenden, detacheren en werving & selectie trajecten aan en is met name actief in uitvoerende branches, zoals Edwin en Tom het noemen. Denk aan logistiek, productie, bouw en techniek, transport en groen. „Dat doen we in allerlei functies op elk niveau”, zegt Edwin. „Wanneer de vraag er is, proberen we bij bedrijven ook kaderfuncties te bemiddelen. Die gesprekken kunnen we goed aan, mede dankzij onze jarenlange ervaring. Daarmee kunnen we ons onderscheiden. Inschatten wat nodig is en daar de juiste medewerker bij zoeken, daar gaat het om. Sinds 1 maart 2022 is Robert ons team komen versterken zodat we onze dienstverlening nog beter kunnen waarborgen. ”

‘Inschatten wat nodig is en daar de juiste medewerker bij zoeken, daar gaat het om’

Persoonlijk

Dat doet HB Personeel, zoals aangegeven, vanuit een persoonlijke inslag. Elke kandidaat die zich aanmeldt bij HB Personeel krijgt zo snel mogelijk een telefoontje, vaak al de volgende dag. „We horen dan vaak een verbaasde reactie: ‘jullie zijn de eerste die belt, dat heb ik nog nooit meegemaakt’. Hoewel digitaal niet meer weg te denken is, heeft het de voorkeur van Edwin en Tom om elke kandidaat aan tafel te krijgen voor een persoonlijk gesprek. “Het komt regelmatig voor dat naar aanleiding van een gesprek, iemand ander werk gaat doen dan hij of zij aanvankelijk voor ogen had. Wij zien dan bepaalde competenties of karaktereigenschappen die goed aansluiten bij een andere openstaande vacature. Dat gebeurt niet wanneer je alleen digitaal werkt, wel als je met elkaar praat.” Het is een aanpak die opdrachtgevers waarderen, zeker in een tijd waarin er schaarste is aan personeel.

 

Opleiden

Desondanks merken ze ook bij HB Personeel dat het steeds lastiger wordt om diverse vacatures ingevuld te krijgen. „Om die reden leiden we mensen op en verzorgen we diverse cursussen, zodat kandidaten voldoen aan de eisen van de klant”, zegt Edwin.

HB Personeel merkt dat, mede vanwege de krappe arbeidsmarkt, steeds meer flexwerkers doorstromen naar vast. „Dat juichen we toe, het geeft ook aan dat wij de juiste match tot stand hebben gebracht. We bieden flexwerkers zelf ook vaste contracten aan. De overheid streeft naar minder flexibiliteit en meer zekerheid, dat is goed. Maar, een flexibele schil zal altijd nodig blijven, al was het alleen maar om piekdrukte en ziekte op te vangen. Dat blijft. Net zoals HB Personeel voor het bedrijfsleven een betrouwbare en persoonlijke partner wil zijn.”

HB Personeel is gevestigd op bedrijventerrein Westpoort, direct aan de A7, waar momenteel diverse bedrijven bezig zijn met nieuwbouw. Makkelijk bereikbaar dus!

www.hbpersoneel.nl

Foto's

Deel dit artikel