Vakbonden kondigen nieuwe NS-stakingen aan: “Volgende week dinsdag geen treinen in Groningen”

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – De vakbonden hebben maandagavond nieuwe stakingen aangekondigd bij NS. Zo zullen er volgende week dinsdag geen treinen rijden in het Noorden van het land.
Ook de afgelopen weken werd al verschillende keren het werk neergelegd waarmee machinisten en conducteurs proberen om een betere cao af te dwingen.

“De actiebereidheid onder het NS-personeel is enorm hoog”, vertelt Jerry Piqué van vakbond CNV. “We gaan nu door tot NS over de brug komt en bereid is om een goede cao met ons af te spreken, met een stevige loonsverhoging en afspraken over het aanpakken van de werkdruk.”

Komende vrijdag wordt het werk neergelegd in het noordwesten en in de Randstad. Volgende week dinsdag rijden er geen treinen in het noorden, oosten en zuiden van het land. Volgende week donderdag is het midden aan de beurt. Bij de nieuwe cao gaat het om behalve een stevige loonsverhoging, die nodig is vanwege de enorme inflatie, ook om de hoge werkdruk. Bij de vervoerder zijn op dit moment ongeveer 1.400 vacatures. “Veel NS’ers lopen op hun tandvlees en kunnen nu vaak niet de kwaliteit en service leveren die ze graag zouden willen. Ze krijgen op deze manier niet de kans om hun werk goed te doen. NS zal echt over de brug moeten komen met een goede cao, waar meer waardering uit spreekt. Anders raast de actietrein helaas gewoon door.”Zegt Oogtv.nl. De vakbonden CNV, FNV en VVMC eisen een loonsverhoging van 4,5 procent per jaar plus een volwaardige december-uitkering van 8,33%.

Foto's

Deel dit artikel