Linkse jongeren doen Ter Apel Quiz in stad

Deel dit artikel
Tekst Oogtv.nl & redactie Martin Nuver

Groningen – Jongeren van ROOD, DWARS en JS gaan vrijdag tussen 12 en 15 uur de Grote Markt op, om aandacht te vragen voor de situatie van de vluchtelingen in het AZC Ter Apel. Zegt Oogtv.nl.

Ze doen dat door middel van een quiz. Ze laten voorbijgangers telkens twee foto’s zien. Die moeten vervolgens kiezen welke foto genomen is in het vluchtelingenkamp op het eiland Moria, en welke in AZC Ter Apel. Op die manier proberen de jongeren te illustreren hoe slecht de omstandigheden zijn voor de vluchtelingen in Ter Apel.

Volgens de organisatie speelt zich daar een humanitaire ramp af. Vluchtelingen slapen er in de kou, er zijn veel ziektes en onlangs is daar een baby overleden. De crisis is een gevolg van falend beleid.

De actie van a.s. vrijdag dient als voorbereiding op het Kamp voor de Rechten van de Vluchteling op donderdag 8 september op de Grote Markt. Dan willen ROOD, DWARS en JS daar met zoveel mogelijk Groningse jongeren een kamp bouwen, met tentjes en slaapzakken. Dat om te laten zien dat veel mensen zich wél druk maken over mensenrechten.

Foto's

Deel dit artikel