Brandweer Ter Apel rukt binnen 48 uur drie keer uit voor brand in het zelfde bosje aan de Nulweg

Deel dit artikel
Foto's: Julian Spa 112Groningen.nl

Ter Apel – De brandweerlieden van het korps op Ter Apel hebben het de afgelopen 48 uur erg druk met brand meldingen. Inmiddels loopt de teller op tot zo’n zes meldingen.

De brandweer van Ter Apel kreeg maandagmiddag omstreeks 13:15 uur hun eerste melding binnen van een buitenbrand aan de Ter Apelervenen nabij de viaduct over de N366. Bij aankomst bleek er een stukje bosschage in de brand te staan. De oorzaak daarvan is onbekend. Dinsdagmiddag gingen de piepers opnieuw omstreeks 12:46 uur voor een buitenbrand aan de Nulweg in Ter Apel. De locatie gaf aan dat het om hetzelfde bosje zal gaan als de dag ervoor.

Bij aankomst van de brandweer was er in het zelfde stukje bos weer brand. Mogelijk is de brand aangestoken door een overnachtende azc’er. Ook dinsdagavond gingen de piepers van de brandweer opnieuw omstreeks 21:10 uur voor een buitenbrand aan de Nulweg. Wederom betrof het weer het zelfde bosje waarop de brandweer wederom ter plaatse is gekomen. Mogelijk word de brand steeds aangestoken maar dat is niet bevestigd.

Foto's

Deel dit artikel