Eis: taakstraf en rijontzegging voor veroorzaken zwaar ongeval op Stolderijweg Wagenborgen

Deel dit artikel
Foto's: Marc Zijlstra en Tekst: ADP

GRONINGEN (ADP) – Voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op oudejaarsavond op de N987 bij Wagenborgen is tegen een 21-jarige vrouw uit Loppersum een taakstraf van 60 uur en een rijontzegging van drie maanden geëist.  

 

Volgens de officier van justitie reed de vrouw te hard en maakte ze in de bocht een inschattingsfout. De auto slipte en kwam in een slootwal tot stilstand. De bestuurster en haar drie vriendinnen die bij haar in de wagen zaten raakten gewond. Twee van hen zo ernstig dat er sprake is van blijvend letsel.  

 

Feestje

De vier waren onderweg naar een feestje. Het was gezellig in de auto. De jonge vrouwen zongen hard mee met de muziek. In een flauwe bocht van de Stolderijweg begon de auto te glijden. De bestuurster had nog maar net haar rijbewijs en verloor de controle over de wagen. De auto botste tegen een boom en belandde in een slootwal.  

 

Gefocust op de weg

De vrouw zei tegen de rechter dat ze niet harder reed dan 60 kilometer per uur. Ze was, ondanks de gezelligheid in de auto, gefocust op de weg. Ze was thuis nog gewaarschuwd voor de weersomstandigheden, er was code geel uitgegeven. Volgens de officier van justitie blijkt nergens uit dat er die avond code geel gold.  

 

Kilometerstand op 96

‘De weersomstandigheden waren zacht te noemen. Uit het politieonderzoek bleek niet dat het glad was, ook al zeiden de agenten dat zij bij aankomst het wegdek wel wat glibberig vonden’, zei de aanklaagster. Volgens dat onderzoek reed de vrouw tussen de 80 en 110 kilometer per uur. De snelheidsteller stond nog op 96 km/u. ‘Ik denk dat ik het gaspedaal per ongeluk intrapte toen ik weggleed’, zei de vrouw tegen de rechter.

 

Eerder geslipt

Een van de inzittenden zei kort na het ongeval dat de bestuurster fors reed en dat de auto eerder al even slipte op de weg. De verdachte kon zich dit niet meer herinneren. De advocaat van de vrouw vroeg de rechtbank haar rijbewijs niet (tijdelijk) in te nemen. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor haar werk, zei de raadsman.  

 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

Foto's

Deel dit artikel