Politie arresteert 23-jarige Stadjer met nepvuurwapen in binnenstad

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politie Groningen-Centrum

Groningen – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een ‘vuurwapen’ bij zich had.

De politie kreeg een melding dat er iemand met een vuurwapen in de binnenstad van Groningen zou rondlopen. Hierop hebben agenten in de omgeving gezocht en troffen al snel iemand aan die aan het signalement voldeed. De man werd staande gehouden en er werd een veiligheidsfouillering bij hem gedaan.

Bij deze veiligheidsfouillering troffen de agenten een op een vuurwapen gelijkend object aan in zijn broeksband. Na onderzoek bleek het te gaan om een gasdrukwapen. ‘Die was niet van echt te onderscheiden’, aldus de politie. Ook had de man een balaclava, een soort bivakmuts met openingen voor ogen en mond, bij zich.

De man, een 23-jarige Stadjer, werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd voorgeleid. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het aangetroffen wapen is door de agenten in beslaggenomen en zal worden vernietigd.

Foto's

Deel dit artikel