Zaak tegen Groninger die 3,5 ton van ESNS wegsluisde uitgesteld

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl

Groningen – De rechtbank in Groningen was eigenlijk van plan om maandagochtend de zaak te behandelen tegen een 33-jarige Groninger, die in de zomer van vorig jaar werd betrapt op het verduisteren van bijna drieënhalve ton van muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Maar de rechter besloot de zaak uit te stellen, omdat de Groninger vrijdag pas een advocaat in de arm nam.

Dat meldden DvhN en RTV Noord maandagochtend.

De man wist al sinds maart dat hij vandaag voor de rechter moest verschijnen, maar de man besloot vrijdag pas een raadsman in de arm te nemen. Volgens de rechter moeten de Groninger en zijn advocaat de tijd krijgen om zich voor te bereiden, omdat de Groninger duidelijk zou lijden aan een psychisch probleem. Wanneer de zaak tegen de voormalige medewerker van ESNS nu wel wordt behandeld, is nog niet bekend.

De fraude werd vorig jaar juni ontdekt, nadat de bank een melding maakte van dubieuze transacties. Uit onderzoek van de boeken bleek dat er 335 duizend euro was ontvreemd. Het onderzoek leidde naar de betrokken medewerker, en die bekende meteen. Hij werd per direct ontslagen. De man beloofde toen al het hele bedrag terug te betalen.

De verdachte maakte onder andere geld over naar rekeningen die hij zelf beheerde en nam ook beltegoeden op. De man had het geld nodig voor zijn gokverslaving.

Met dank aan OOGTV.nl

Foto's

Deel dit artikel