Politie deelt beelden van tollende luchtballon die noodlanding maakte bij Paterswoldsemeer

Deel dit artikel
Tekst: OogTV.nl

Groningen – De politie heeft zondag beelden online gezet van de melding waarbij een luchtballon een noodlanding moest maken. Het incident vond ruim twee weken geleden plaats, zo meldt OogTV

In het filmpje zijn bodycambeelden en beelden vanuit de Zulu (politiehelikopter, red.) te zien. Ook is er communicatieverkeer tussen de meldkamer en de noodhulpeenheden te horen. Het incident vond plaats op 27 juli. Rond 20.15 uur kwam er op de meldkamer een telefoontje binnen van iemand die zich bij het winkelcentrum aan de Eikenlaan bevond. De persoon laat aan de meldkamer weten een tollende luchtballon te zien en dat hij de situatie niet vertrouwd. Vanaf de meldkamer worden verschillende politiewagens opgeroepen, en ook wordt de hulp ingeroepen van de politiehelikopter.

De luchtballon was korte tijd daarvoor opgestegen vanaf Zernike. Door een defecte luchtklep begon de ballon te tollen. In de mand bevonden zich vier personen. Het ging om drie passagiers en één ballonvaarder. Deze ballonvaarder weet de ballon uiteindelijk door middel van een voorzorglanding aan de grond te zetten in een weiland even ten oosten van Paterswolde. Niemand raakte gewond.

112Groningen maakt eerder al een artikel van het incident

 

Foto's

Deel dit artikel

Video