Vakbonden gaan acties voorbereiden bij NS, stakingen niet uitgesloten

Deel dit artikel
112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

Groningen – De vakbonden gaan komende week beginnen met het voorbereiden van acties bij de NS. De onderhandelingen over een nieuwe cao bevinden zich in een impasse.

Volgens de vakbonden is de NS onvoldoende ingegaan op de eisen die gesteld zijn. Zo wordt er onder andere een eenmalige uitkering van 600 euro bruto geëist en een permanente loonsverhoging van 100 euro bruto. De NS zegt hier niet in mee te kunnen gaan omdat men nog altijd de gevolgen van het coronavirus merkt, waardoor het bedrijf in een moeilijke financiële situatie zit. Daarnaast worden vraagtekens gezet bij de loonsverhoging van honderd euro, wat neerkomt op twintig procent.

De vakbonden laten na deze boodschap weten dat ze komende week beginnen met het voorbereiden van acties, waarbij stakingen niet zijn uitgesloten. “Onze leden beseffen heel goed dat ze met de acties de reizigers zullen raken”, laat vakbond FNV weten. “Dat is spijtig, maar de overlast is onvermijdelijk en uiteindelijk ook in het belang van de reizigers.” De NS stapt mogelijk naar de rechter als er stakingen worden aangekondigd. Volgens de vervoerder kunnen acties zeer schadelijke gevolgen hebben voor een groot aantal reizigers.

Foto's

Deel dit artikel