Politie zoekt getuigen van poging tot straatroof in Oude Ebbingestraat

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politie Groningen-Centrum

Groningen – De politie zoekt getuigen van een poging diefstal met geweld die plaatsvond in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juli, tussen 02:15 en 02:45 uur in de Oude Ebbingestraat, ter hoogte van de Hofstraat in de stad Groningen.

Daarbij zoekt de politie specifiek een jongeman die het beoogde slachtoffer te hulp is geschoten en een automobilist die mogelijk meer heeft gezien van het incident.

Een 25-jarige vrouw uit Groningen verklaarde dat ze op dinsdag 19 juli rond 02:15 vanuit de binnenstad van Groningen naar huis liep toen ze aan het einde van de Oude Ebbingestraat werd aangesproken door een groep personen. Ze probeerden de schoudertas van de vrouw afhandig te maken. Een onbekende man is haar te hulp geschoten. Toen er ook nog een auto vanuit de Nieuwe Ebbingestraat kwam aanrijden, hebben de verdachten zich uit de voeten gemaakt .

De politie is dus specifiek op zoek naar de jongeman die de 25-jarige vrouw te hulp is geschoten. Ook zoekt de politie de bestuurder van het voertuig, mogelijk een donkergekleurde personenauto, die even na 02:15 door vanuit de Nieuwe Ebbingestraat door de Oude Ebbingestraat reed en mogelijk een groep personen heeft zien wegrennen.

Mocht iemand anders iets hebben gezien van deze poging straatroof dan hoort de politie dat ook graag. Mocht u tips of informatie hebben, neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Foto's

Deel dit artikel