Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek naar afvaldumpingen en branden op A7

Deel dit artikel
112Groningen.nl

Marum – In het onderzoek naar de verschillende afvaldumpingen op de A7 zijn dinsdagochtend nog twee verdachten aangehouden. Dat maakt de politie vanmorgen bekend.

Het gaat om een 20-jarige man uit Gorredijk en een 19-jarige man uit Opende. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij afvaldumpingen op de A7, waarbij op verschillende locaties pallets, afval, asbest en hout op de snelweg werden gedumpt en in brand werd gestoken. Net als de eerder aangehouden 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier worden ook de mannen uit Gorredijk en Opende verdacht van het blokkeren van de snelweg, brandstichting en overtreding van de Wet milieubeheer.

Er wordt onderzocht bij welke dumpingen de aangehouden verdachten precies zijn betrokken. Zij worden vandaag verhoord en het onderzoek gaat door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Maandagochtend maakte het openbaar ministerie bekend dat de eerder aangehouden verdachte, een 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier, 14 dagen langer in voorlopige hechtenis zal blijven in het kader van het onderzoek.

Daarnaast is de politie nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Bent u getuige geweest van de afvaldumpingen op de A7 of heeft u misschien dashcam-beelden? Meld dit dan bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Foto's

Deel dit artikel