Verboden elektronische halsband in beslaggenomen van hondeneigenaar

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politiehonden Noord-Nederland

Groningen – Zondagavond zagen politieagenten van de afdeling politiehonden Noord-Nederland een hond loslopen rondom een natuurgebied in Groningen.

De hond bleek een elektronische halsband te dragen. De eigenaar van de hond bleek een paar honderd meter verderop in een veld te lopen en droeg de zender van de halsband om zijn nek. Sinds 1 januari is het gebruik van deze elektronische halsbanden bij wet verboden.

Bij overtreding van deze wet gaat het om een misdrijf waar een maximale gevangenisstraf op staat van drie jaren of een geldboete van de vierde categorie. De elektronische halsband en de bijbehorende zender zijn door de politieagenten in beslaggenomen en met de eigenaar zijn afspraken gemaakt omtrent de verdere afhandeling.

Wat veel mensen niet weten is dat een dergelijk misdrijf enorme gevolgen kan hebben op bijvoorbeeld een verklaring omtrent gedrag (VOG) en dus van invloed kan zijn voor bepaalde vergunningen, zoals wapenverlof en-/ of een jachtakte. Maar ook op een baan of functie. Wees je dus bewust van wat de gevolgen kunnen zijn.

Foto's

Deel dit artikel