Bussen tussen Stad en Drachten stoppen weer in Marum na afvaldumping (update)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Marum – Lijn 304 (de buslijn tussen Groningen en Drachten) stopt weer bij de P+R in Marum. Dat meldt Qbuzz dinsdagmiddag. De buslijn kon sinds maandagochtend niet stoppen bij de halte, omdat er in de nacht van zondag op maandag afval werd gedumpt op de oprit naar de A7.

Op de toerit naar de A7 (komende vanaf Groningen) woedde zondagnacht brand in een stapel pallets en ander hout. De brand was snel uit, maar vermoedelijk duren de opruimwerkzaamheden vrij lang omdat er mogelijk asbest bij vrij is gekomen.

Rijkswaterstaat stelde maandagmiddag al dat het afval waarschijnlijk tot dinsdagmiddag voor oponthoud zou zorgen, omdat het moeite had met het vinden van een bedrijf wat het afval weg wilde halen. De beheerder van het snelwegennet stelt dat bedreigingen aan het adres van dergelijke bedrijven daar mogelijk de oorzaak van was.

Qbuzz zag zich vanwege de stremming genoodzaakt om de halte bij de P+R-locatie in Marum over te slaan, totdat het afval van de oprit was verwijderd. Dinsdagmiddag meldt de busvervoerder dat lijn 304 weer volgens de normale route rijdt.

Foto's

Deel dit artikel