Vijf overtredingen door BMW rijder, diverse boetes en EMG cursus op A7

Deel dit artikel
Team Verkeer, Instagram & screenshot foto

Hoogezand – Werd zondagmiddag Team Verkeer van de politie op de Rijksweg A7 bij Hoogezand gepasseerd door de bestuurder van de zwarte BMW. De beginnend bestuurder uit de gemeente Midden-Groningen trok de aandacht door zijn hoge snelheid.

Naast de te hoge snelheid pleegde de bestuurder meerdere verkeersovertredingen. Zo werd zijn snelheid gemeten op gemiddeld 169 km/u. Na correctie 63 km/u te hard. Ook besloot de bestuurder om rechts in te halen en dit te doen via de vluchtstrook. Tevens werd bij zijdelingse verplaatsingen geen richting aangegeven en reed hij onnodig links.

In dit korte fragment alleen al vijf overtredingen.

De bestuurder ontving een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding, het rechts inhalen en rijden over de vluchtstrook. Met de snelheidsovertreding en het rijden over de vluchtstrook verspilde de bestuurder gelijk twee punten op zijn puntenrijbewijs.

De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een uitnodiging van Cbr voor de cursus EMG. De verkeersofficier mag bepalen hoelang de bestuurder zijn rijbewijs moet missen en hoe hoog het boetebedrag gaat worden.

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter

Foto's

Deel dit artikel