BSO Quintusschool Glimmen weer open na brand: “Afgelopen dagen is er hard gewerkt”

Deel dit artikel
112Groningen.nl & OOGTV (Bron)

Glimmen – De kinderen van de Buitenschoolse Opvang Kids First in de Quintusschool in Glimmen kunnen weer naar hun eigen gebouw. Vorige week werd de school getroffen door een brand.

“De brand brak vorige week woensdag aan het einde van de middag uit”, vertelt Esther Ottens van Kids First. “De kinderen hebben donderdag gebruik kunnen maken van onze locatie in Yde, op vrijdag vond er vanwege het zomerrooster geen kinderopvang plaats. Direct na de brand is men ontzettend hard aan het werk gegaan. Een schade-expert is bijvoorbeeld aan de slag gegaan, en ook is er gekeken welk herstelonderzoek gedaan moet worden. Daarbij wordt er ook gekeken naar de oorzaak van de brand. Deze resultaten zijn nog niet beschikbaar.”

“Je wilt de kinderen graag opvangen op hun vertrouwde plek”
Volgens Ottens viel de schade in het pand mee. “In het kinderdagverblijf was helemaal geen schade, op andere plekken was er minimale rookschade. Een schoonmaakbedrijf, dat gespecialiseerd is in het opruimen van brandschade, heeft het afgelopen weekend hard doorgewerkt, en zij hebben ons verzekerd dat we weer veilig gebruik kunnen maken van het gebouw. En dat is natuurlijk super fijn. Je wilt de kinderen graag opvangen op hun eigen vertrouwde plek. En dat kunnen we nu weer doen. Nog niet alle schade aan het gebouw is verholpen, maar dat belet ons niet in onze activiteiten.”

“Goed gehandeld”
De brand brak uit terwijl de BSO nog open was. “Voor ons is duidelijk dat er ontzettend goed gehandeld is. Onze directeur is gisteren ook op locatie geweest om de medewerkers een compliment en een attentie te geven. Onze medewerkers worden zo goed mogelijk getraind, en het is dan heel fijn om te zien dat als dan zo’n situatie zich eens voordoet, dat er dan ook precies gehandeld wordt zoals je wilt. Dat direct de brandweer is gebeld en dat ook direct iedereen uit het gebouw is gehaald. Als er later was ingegrepen, dan had het misschien heel anders af kunnen lopen.”

“Praten over de gebeurtenis”
Ottens roemt ook de samenwerking met de school. “Als BSO zitten we in het schoolgebouw. Vorige week was de directeur van de school een half uur na het ontstaan van de brand aanwezig. De samenwerking is heel hecht, en daardoor hebben we alles goed aan kunnen sturen.” Voor de kinderen is het een bijzondere gebeurtenis die indruk heeft gemaakt. “Daar gaan we heel goed mee om. We hebben binnen ons bedrijf pedagogische coaches. Eén van deze pedagogische coaches is gisteren langsgeweest. Samen met de medewerkers, met de kinderen en ook met de ouders praat je over deze situatie. En dat geldt ook voor de toekomst, als er vragen zijn bij bijvoorbeeld ouders of kinderen, dan staan deze coaches klaar.”

“Bloemetjes en cadeautjes”
Dat er vorige week adequaat is ingegrepen is ook niet onopgemerkt gebleven: “Ouders hebben heel wat bloemetjes, cadeautjes en andere attenties gebracht. Als dankjewel voor het goede handelen. Kijk, wat ik al zei. Het is ons werk, we worden er voor opgeleid, maar het is erg fijn om te zien dat het bij zulke situaties ook gaat zoals je wilt dat het gaat.”

Brand Quintusschool
De brand brak vorige week woensdag rond 16.45 uur op het dak van de school. De brandweer stuurde direct veel brandweervoertuigen ter plaatse. Behalve verschillende tankautospuiten werd ook een hoogwerker en verschillende waterwagens naar Glimmen gestuurd. Het sturen van veel brandweerwagens en -personeel heeft er volgens de brandweer voor gezorgd dat erger werd voorkomen.

Foto's

Deel dit artikel