Nederland bestelt massaal ijzerwaren online bij Wovar! (Video)

Deel dit artikel
Ingezonden artikel. Pexels.com foto & Youtube

Groningen – Tegenwoordig is het steeds normaler om online bestellingen te plaatsen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het tegenwoordig online bestellen. Een van de dingen die steeds vaker online bestelt wordt, is ijzerwaren.

Ben je bijvoorbeeld bezig met een verbouwing? Of ben je een vlonder aan het bouwen? Dan komt het vaak voor dat je enkele onderdelen mist. Deze worden tegenwoordig steeds vaker online besteld. Met name bij de webwinkel Wovar wordt ijzerwaren, zoals bijvoorbeeld vlonderschroeven, massaal besteld.

Waarom worden ijzerwaren online besteld?

Het is erg normaal geworden om spullen online te bestellen. Zo worden er zelfs grote meubels online besteld, maar kun je ook gemakkelijk de kleinere spullen online kopen, zoals bijvoorbeeld deurbeslag. Waar er voorheen nog enorm lange levertijden waren van soms wel weken wachten, is het tegenwoordig binnen 24 uur al in huis. Door deze verandering in levertijd, is ook het gemak van online winkelen drastisch verhoogt. Hierdoor is het voor de klant steeds makkelijker om online bestellingen te plaatsen. Het is voor veel mensen makkelijker om online te bestellen dan langs te gaan bij de winkel. Als je bijvoorbeeld morgen door wilt met je klus, kun je vandaag de exacte materialen aanschaffen die morgen al direct in huis zijn. Dit gemak zorgt voor een verschuiving van het winkelen.

Waarom iedereen koopt bij Wovar

De online groothandel Wovar is sinds 2018 actief op de verkoop van bouten, schroeven en ijzerwaren. Het snelgroeiende bedrijf timmert hard aan de weg. De webshop is actief in Nederland en België en is sinds kort ook vanuit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië bereikbaar. De Groningse onderneming vond een gat in de markt waar ze ingesprongen zijn. Het succes zit hem vooral in het assortiment van Wovar. In de normale bouwmarkten vind je vooral de normale producten, maar niet altijd de specialistische schroeven of bouten. Wovar heeft zich gespecialiseerd in eigen merk bevestigingsmaterialen. Dit assortiment bestaat tegenwoordig uit ongeveer 2500 verschillende producten die te bestellen zijn via de webshop.

Wat doet het assortiment?

Het assortiment van Wovar is sinds 2018 enorm uitgebreid. Naast de grote hoeveelheid bevestigingsmaterialen, zijn er tegenwoordig ook nog enorm veel andere ijzerwaren te bestellen via de webshop. Waar de webshop zich in het begin nog met name op de kleinere ijzerwaren richtte, is er nu ook van alles te vinden voor de tuin. Heb je bijvoorbeeld een goede beits nodig voor de houten planken in de tuin? Dan kun je ook zeker bij Wovar terecht!

Waar het allemaal begon

Eigenaar en directeur Jesse Keizer startte Wovar na een afstudeeropdracht. Keizer kwam erachter dat bouwmarkten een veel te hoge prijs vragen voor de ijzerwaren in de winkels. Daarnaast bleek uit het onderzoek ook dat de kwaliteit in veel gevallen ondermaats was. Keizer dacht direct dit beter aan te kunnen pakken. Hier is Wovar uit voortgevloeid. Door de focus te houden op de webshop, werden de operationele kosten laag gehouden. Dit in combinatie met een goede prijs/kwaliteit verhouding van de ijzerwaren, is het bedrijf uit kunnen groeien tot een grote online speler!

Populair bij zakelijke en particuliere klanten

Wovar verkoopt zijn producten zowel aan de zakelijke klant als aan de particulier. Met name aan de thuis professional en klusbedrijven gaan voor de ijzerwaren naar Wovar. Door de verbreding van het assortiment, is het aantal klanten ook gegroeid. Steeds meer hoveniers, houthandels en meubelmakers kunnen nu ook terecht bij Wovar. Het bedrijf is sinds de start enorm hard gegroeid, en het lijkt erop alsof deze groei nog even door gaat. Het is zeker een bedrijf om te blijven volgen!

Foto's

Deel dit artikel

Video