Inbraak in pand aan Korreweg leidt tot inzet van hulpdiensten door rookgordijn

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Donderdagnacht werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een brand in een bijeenkomstgebouw aan de Korreweg in de stad Groningen.

De brandmelding kwam rond de klok van drie uur bij de meldkamer binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Eenmaal ter plekke werd al snel duidelijk dat er geen sprake was van een daadwerkelijke brand in het pand.

Volgens de politie had er een inbraak plaatsgevonden. Doordat één van de ruiten werd vernield en er beweging plaats vond in het pand is een mistgenerator geactiveerd. Dit zorgde ervoor dat het volledige pand vol met ‘rook’ kwam te staan. Meerdere woningen moesten korte tijd ontruimd worden, meldt de politie. Nadat de situatie onder controle was konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

Burgernet-actie
Toen het sein veilig werd gegeven kon de politie bezig met het onderzoek naar de inbraak. Het is niet bekend wat er bij de inbraak werd buitgemaakt, hier doet de politie nog onderzoek naar. Kort na de inbraak werd er door de politie ook een burgernet-actie gestart.

De politie meldde in het burgernet-bericht opzoek te zijn naar een man van rond de 40 jaar oud. De man zou kort rossig haar hebben en droeg een wit shirt en een grijze spijkerbroek. Helaas had de burgernet-actie niet het gewenste resultaat en de man werd dan ook niet meer aangetroffen. De politie meldt dat het onderzoek naar de inbraak verder gaat.

Getuigen gezocht
In het kader van het onderzoek is de politie opzoek naar getuigen van deze inbraak. Heeft u in de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 02:30 uur & 03:00 uur iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Korreweg? Of heeft u wellicht camerabeelden of informatie die mogelijk van belang kunnen zijn in het onderzoek?

Meld dit dan bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

 

Er zijn videobeelden van de dader

Foto's

Deel dit artikel