Provincie: Gaswinning komend jaar verder terugschroeven

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – De winning uit het Groningenveld moet eind 2023 stoppen en in het komende gasjaar 2022-2023 op 1,7 miljard kuub worden gesteld. Dat schrijft het provinciebestuur aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. 

Voor het komende gasjaar wil de staatssecretaris alle productielocaties open houden met een minimale productie. Dat komt neer op 2,8 miljard kuub.

De provincie vindt dat 1,7 miljard kuub voldoende is om het Groningenveld het komend gasjaar op de waakvlamstand te zetten. In 2023 kan het veld dan definitief sluiten. De veiligheid van de Groningers is het hoogste doel, omdat de gevolgen van de gaswinning een grote aanslag op het welzijn en de gezondheid van de inwoners hebben, aldus de provincie. Aldus Oogtv.nl.

De provincie vindt ook dat het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen meer juridische ruimte en geld moeten krijgen om de schades ruimhartiger af te handelen en de versterking uit te voeren. Er moet ook één loket komen waar alle mijnbouwschade gemeld kan worden.

Foto's

Deel dit artikel