Tientallen boeren staan bij Groningen Airport Eelde, traumaheli inzetbaar (Video)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Youtube video Meternieuws.nl, actueel & archief foto andere eerdere actie

Eelde- Enkele tientallen boeren hebben zich woensdagochtend even na negenen verzameld bij Groningen Airport Eelde voor een protest tegen de stikstofregels. Elders in Groningen zijn er geen protesten.

Een aantal trekkers en vrachtwagens zijn voor de hoofdingang geparkeerd. De sfeer is relaxed. Ook burgemeester Marcel Thijssen van Tynaarlo is aanwezig. Hij maakte de boeren duidelijk dat ze zich aan een aantal regels moeten houden. Zo moet de landingsbaan vrij blijven, hoewel er geen commerciële vluchten zijn, Wel zijn er orgaanvluchten voor het UMCG en moet de traumahelikopter kunnen opstijgen en landen.

Mochten de boeren toch de start- en landingsbanen blokkeren, dan worden ze ingerekend dreigen forse celstraffen, aldus de burgemeester. Het is niet bekend hoe lang ze willen blijven.

 

Update: De sfeer is goed en er is een barbeque waar de directie aan mee doet. Een reactie.

Umcg Tweet: Vandaag is er een boerenprotestactie bij vliegveld Eelde. De marechaussee houdt de spoeduitgang vrij en er is afgesproken dat de boeren niet op de landingsbaan komen. We gaan er vanuit dat iedereen deze afspraken respecteert zodat ons Mobiel Medisch Team gewoon zijn werk kan doen

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media