Boeren protesteren bij grensovergangen en in andere delen van de provincie (Video)

Deel dit artikel
Jelte Haumersen 112Groningen.nl Marijn Buijse 112Groningen.nl Melarno Kraan 112Groningen.nl Auke Mulder 112Groningen.nl Julian Spa 112Groningen.nl

Groningen – De boeren waren maandagavond weer massaal aanwezig op de openbare wegen. Zo hadden ze het onder andere gemunt op de grensovergangen met Duitsland.

Boeren uit de gehele provincie waren maandagavond weer met hun trekkers, hakselaars, auto’s en vrachtwagens de weg op om te protesteren tegen het stikstof beleid. De boeren deden dat onder andere bij de grensovergangen bij Ter Apel, Bellingwolde en Bad Nieuweschans. Ook de A7 bij Marum, Leek, Winschoten en Oudeschans was een mooie spot voor de boeren. Zo hielden ze de weg Groningen – Leek dicht en ook Leek – Groningen. Ook door de grens kwam niemand meer.

Op de N969 bij Bellingwolde en de A7 bij Bad Nieuweschans hebben boeren rond 20:00 de grensovergang geblokkeerd. De weg zal naar schatting tot 22:00 gesloten blijven voor al het wegverkeer. De sfeer is gemoedelijk. Tussen Winschoten en Oude Schans waren ook de beide kanten van de A7 afgesloten door de boeren.

Foto's

Deel dit artikel

Video