“Twee getroffen ondernemers grote brand Euvelgunne hebben tijdelijk elders onderdak gekregen”

Deel dit artikel
Bron; Oogtv

Twee ondernemers die afgelopen weekend getroffen werden door de grote brand aan de Emdenweg hebben tijdelijk elders onderdak gekregen. Dat laat wethouder Bendt Benjamins (D66) van Economie woensdag weten. Dat meldt Oogtv

Benjamins reageerde daarmee op vragen van CDA-fractievoorzitter Jalt de Haan: “Afgelopen dagen hebben we kunnen lezen over de grote brand, en dat dit verschrikkelijk is voor de getroffen ondernemers. Via deze weg heel veel respect voor de brandweer die door hard werken en snel optreden erger heeft kunnen voorkomen. Uit berichten in de media hebben we begrepen dat één getroffen ondernemer inmiddels huisvesting elders heeft gevonden, maar een ander bedrijf nog niet. Wat gaat het gemeentebestuur voor deze ondernemers doen? En wat kunnen we als gemeenteraad voor deze bedrijven betekenen?”

Benni Leemhuis (GroenLinks): “Is dit een kerntaak van de overheid?”
De vraag kan op een reactie rekenen van raadslid Benni Leemhuis van GroenLinks: “De vraag die u nu stelt, ziet u dit als een kerntaak van de overheid?” De Haan: “Het CDA is de partij van de samenleving, waarbij we zien dat ondernemers getroffen worden door een groot drama. Het lijkt me een terechte vraag dat we moeten helpen als dat nodig mocht zijn.”

Wethouder Benjamins: “We helpen zo goed en zo kwaad als dat kan”
Wethouder Benjamins: “Ik sluit me aan bij uw woorden, dat we groot respect hebben voor de brandweerlieden en de hulpverleners. Als gemeente hebben we contact gezocht met alle getroffen ondernemers. Hier zijn we zondag direct mee gestart, waarbij we in eerste instantie niet iedereen te pakken hebben kunnen krijgen. Inmiddels is dit wel gelukt. Eén bedrijf heeft tijdelijk onderdak kunnen vinden aan de Narvikweg, in diezelfde ruimte plaatsen we nu ook een tweede bedrijf die bij de brand zwaar getroffen is. Daarmee zijn zij voorlopig even uit de brand. Wel wil ik meegeven dat men een nare tijd heeft gehad, maar dat ook de komende periode niet leuk zal gaan verlopen. Het is een tijdelijke oplossing, waarbij we als gemeente zo goed en zo kwaad als dat kan, aan het helpen zijn.”

Schade
Volgens de wethouder hebben meer bedrijven schade opgelopen: “Eén bedrijf heeft flinke schade opgelopen maar is gelukkig goed verzekerd. Een ander bedrijf heeft schade aan de inventaris, en een derde bedrijf heeft schade opgelopen maar kan wel blijven functioneren. In alle gevallen zullen we zo goed mogelijk helpen.”

Foto's

Deel dit artikel