Verhuizen naar het Hoge Noorden: slotenmaker Groningen en andere zaken regelen

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Groningen – Wie naar Groningen verhuist, zeker wanneer het de binnenstad betreft, komt voor veel klussen te staan en besteedt daar het liefst het leeuwendeel van uit.

Is het huis veilig, doen we de auto weg of regelen we een parkeervergunning, welke adressen moet ik alvast in mijn telefoon zetten? Een aantal tips.

Huis veilig afsluiten

Vanzelfsprekend is een van de eerste dingen waar je naar kijkt, het huis zelf. De binnenstad vraagt om andere maatregelen dan menig dorp. De boel goed af kunnen sluiten tegen ongewenste elementen is wenselijk, dus begeef je je op de zoekmachines met de term slotenmaker Groningen. Zet de website deslotenmaker.com sowieso in je telefoon, want deze kan ook van pas komen als je jezelf buitensluit of je sleutel kwijtraakt.

Contact met de locals

Het voordeel van een grote stad is weer dat de locals nooit ver weg zijn, zij kunnen je informeren over tal van zaken die niet in de boekjes en op het wereldwijde web te vinden zijn. Welke avonden het leukst zijn om uit te gaan, aan welke kroeg je dan moet denken, waar de goedkoopste groenten en fruit verkrijgbaar zijn, enzovoorts. We kennen allemaal het spreekwoord van de goede buur. Contacten met de bewoners kunnen soms goud waard zijn!

Auto wegdoen?

Je kunt je in het bureaucratische pretpark van een parkeervergunning-aanvraag begeven, wellicht met waslijsten en allerlei gedoe, of een plek zoeken om iets buiten het centrum te parkeren. Dat is even schakelen: je auto is naast je trouwe vazal nu ook opeens ongewild een blok aan je been. Maar wie weet kun je er beter een ander mee blij maken, want wanneer heb je nu echt gemotoriseerd vervoer nodig in een stad waar alles om de hoek zit? Denk ook aan het vele eenrichtingsverkeer hier. Bovendien is er openbaar vervoer en bestaat er in Nederland natuurlijk ook de fiets. Scheelt tijd en geld!

Gronings Genieten

Over verkeer gesproken: een verhuizer uit pakweg Roosendaal of Nieuw-Vennep zal zich hier een hoedje schrikken, dus regel een verhuisdienst uit de stad zelf. De medewerkers hebben immers vaker met het bijltje gehakt, weten waar en hoe ze kunnen parkeren om jouw huisraad uit te laden en kennen de lokale agenten wellicht ook bij naam. Maar je komt vooral naar Groningen om te genieten, en dat doe je op elke straathoek. De stad staat bekend om haar eigenzinnige uitgaansleven, de vele eenmanszaakjes die mede het karakter van de stad bepalen en het welbekende Eurosonic/Noorderslag-festijn in januari. Er gaat inderdaad niets boven Groningen.

Foto's

Deel dit artikel